Animerade filmer från 1990-talet

Redan på 1990-talet hade det kommit ut flera animerade filmer som tog världen med storm. Det var dessutom på 1990-talet som tekniken till de animerade filmerna började dyka upp mer och mer. En av de mest populära hittar du här nedan.

Toy Story

Toy Story hade premiär 1995 och det är en datoranimerad film. Det blev en av de första långfilmerna som blev 3D-animerade. Filmen handlar om cowboyleksaken Woody som en dag blir ersatt av en ny leksak, Buzz Lightyear. Woody börjar bråka med Buzz och råkar knuffa honom ut genom fönstret. Det leder till att de andra leksakerna ser honom som en mördare och han måste försöka rädda Buzz. Tyvärr blir vägen tillbaka in mycket mer komplicerad än vad han räknat med. De hamnar nämligen hos grannbarnet som har en tendens att tortera sina leksaker och han har planer på att skjuta Buzz upp i himlen med fyrverkerier.

Toy Story är regisserad av John Lasseter och har tre uppföljare. Rösterna bakom leksakerna består bland annat av Tom Hanks och Tim Allen, två välkända skådespelare. I alla filmerna kan man höra låten “You’ve got a friend in me” av Randy Newman. Den blev populär tack vare den här animerade filmen.