Animerade filmer från 2000-talet

Animerade filmer är inte endast för barn och yngre personer. Det finns flera trevliga animerade filmer som alla kommer att älska.

Upp

Den här animerade filmen hade premiär år 2009. Den handlar om 78-årige Karl och 8-årige Oskar. Carl vill förverkliga sin bortgångna frus dröm vilket var att bo i Venezuela, vid Paradisfallen. Han bestämmer sig för att knyta fast ett enormt antal ballonger på sitt hus och flyger sedan iväg med det. Han inser dock inte att Oskar är med i huset. Anledningen till varför åttaåringen är med beror på hans vilja att samla en ny medalj i sin scoutkår. De åker sedan tillsammans på ett riktigt äventyr och stöter bland annat på pratande hundar och en fågel med namn Kevin.

Hitta Nemo

Hitta Nemo är en Oscarsbelönad animerad film som hade premiär 2003. Filmen handlar om clownfisken Marvin, ensamstående pappa till Nemo. Nemo fångas av en sportdykare och tas till ett akvarium i Sydney på en tandläkarmottagning. När Marvin ser Nemo fångas beger han sig iväg igenom havet för att hitta sin son. På vägen efter sin son möter han flera intressanta figurer, bland annat surfande sköldpaddor, hajar och Doris. Doris är en glömsk fisk som bidrar med en hel del humor i filmen. Trots att filmen blev väldigt populär dröjde det ända fram till 2016 innan en uppföljare kom till. Den heter Hitta Doris och handlar om hur hon beger sig på äventyr för att hitta sin familj tillsammans med Marvin och Nemo.