Bra skräckfilmer från 2010-talet

Skräckfilmer eller rysare, vad du än kallar dem, är filmer som får oss att rysa och bli skrämda. Varför vi väljer att titta på en skräckfilm varierar. Vissa personer ogillar skräckfilmer på grund av att de blir rädda, medan andra älskar skräckfilmer av samma anledning. De tycker om att bli skrämda, men endast när de vet att faran inte är verklig. Är du en skräckfilmsälskare som letar efter något spännande att starta igång på TV eller datorn kommer här några tips på filmer från 2010-talet som är värda en titt.

Sinister

Sinister är en skräckfilm från 2012 med Ethan Hawke, James Ransone och Juliet Rylance i huvudrollerna. Filmen handlar om Ellison som skriver verklighetsbaserade romaner med brott som ett huvudtema. För att kunna leva upp till sin tidigare succé letar han efter en riktig bloddrypande historia att skriva om och köper ett hus. Huset har en mörk historia där en familj hängdes i bakgården. När Elliot köpt huset berättar han inte för sin familj varför han valde just det huset. På vinden hittar han ett flertal Super8-filmer från de tidigare ägarna som till en början visar trevliga familjebilder. Men allt eftersom börjar bilderna bli mörkare och mörkare.

The Conjuring

The Conjuring fick rätt stor uppmärksamhet när den först hade premiär år 2013. Det är en film som påstås vara verklighetsbaserad. Denna rysare handlar om två världsberömda utredare av övernaturliga krafter, Ed och Lorraine Warren. De blir inkallade till att hjälpa en familj som tros terroriseras av mörka övernaturliga krafter. Familjen bor ute på landsbygden och när paret Warren anländer blir de tvungna att utmana en demonisk kraft. En kraft som blir deras mest skrämmande fall.

Mama

Mama är en rysare som hade premiär år 2013. Systrarna Lilly och Victoria försvann för fem år sedan. Flickornas farbror och hans flickvän har sökt efter dem sedan dess. När de väl hittat flickorna i en gammal stuga undrar de om flickorna är de enda som de har bjudit in i sitt hem. De inser snart att något eller någon annan också följt med.

Don’t Breathe

Don’t Breathe kom ut år 2016 och handlar om tre vänner. De tre killarna, Alex, Money och Rocky, längtar tills de kan lämna småstaden där de bor. De har hittills begått ett antal inbrott för att bota tristessen. Efter att de hör talas om en blind man som bor ensam lite utanför staden börjar de planera sitt nästa inbrott. Vännerna har dessutom hört att mannen har en förmögenhet undangömd i sitt hem. Eftersom mannen är blind antar de att kuppen kommer bli relativt enkel och förutom deras sista kupp även den största. Men planen går inte som de tänkt sig, eftersom de inser att mannen inte är så hjälplös som de först trott.