Den ikoniska öppningsscenen i Scream – och att sälja sin mobil

Om jag frågade ett gäng skräckfantaster vad deras favoritscen från en skräckfilm är så skulle jag nog få många olika svar. Nån skulle kanske säga att den groteska öppningsscenen ifrån Ghost Ship är den bästa, medan nån annan skulle säga att den chockerande “chestburster”-scenen från Alien är deras favorit. Dessa två scener är utan tvekan minnesvärda, och det stämmer även när det kommer till den ikoniska öppningsscenen från Scream.

Filmen Scream

Skräckfilmen Scream, som är regisserad av Wes Craven, släpptes år 1996. Wes Craven var ett proffs inom skräckens värld och har även bland annat regisserat filmerna A Nightmare on Elm Street (1984) och The People Under the Stairs (1991). Scream är en slasherfilm som handlar om en tonårstjej vid namn Sydney Prescott, som tillsammans med sina vänner blir terroriserad av en seriemördare i en spökmask, den så kallade Ghostface. I rollen som Sidney har vi Neve Campbell, och några andra skådespelare i filmen är Courtney Cox, Skeet Ulrich, Matthew Lillard och Drew Barrymore.

Den ikoniska öppningsscenen

I Screams öppningsscen får vi följa karaktären Casey som blir uppringd av en mystisk person. Till en början tror Casey att det är en felringning, men det visar sig snabbt att något mycket värre är i görningen. Om du inte har sett filmen ännu så kan det nu vara dags att sluta läsa, säg inte att jag inte varnade dig. På andra sidan luren finns Ghostface, som leker med Casey likt en katt och råtta. Det hela slutar med att Casey, tillsammans med sin pojkvän, blir ihjälhuggna. Det som gör denna scen så ikonisk är bland annat den känsla av spänning och ovisshet som den förmedlar. En annan sak som gjorde scenen ikonisk är att Caseys tidiga död i filmen blev en stor chock för tittarna då Drew Barrymore, som var en extremt populär skådespelare på den tiden, spelade karaktären.

Sälj mobilen

Efter att jag nu har berättat om den blodtörstige Ghostface som lekte med sitt offer genom ett samtal tänker du kanske att du vill göra dig av med din telefon för gott. Eller, ja, det kan väl vara lite väl drastiskt, men jag ska ändå tala om hur du gör. En bra metod är att du enkelt kan sälja din iPhone till mResell, som ger premiumvärde för din enhet och betalar snabbt.