Filmfantast – så får du mer tid över till film

Att titta på filmer är för många en del av vardagen. Man slår på tv:n framåt kvällen och sätter på en film som faller ens intresse i smaken. Filmer tittas på tillsammans med familjen, med vänner, partnern eller tillsammans med barnen. Naturligtvis kan man också titta på filmer själv och det bästa är att det finns alltid en film som passar tillfället.

Intresset för film kan dock variera kraftigt mellan olika personer. Vissa har tv:n på mest som sällskap och bakgrundsljud, medan andra är riktiga filmfantaster och har sett det mesta inom alla genres. En film kan vara avslappnande och skänka lugn och ro, men den kan också bjuda på skratt, skräck eller action och spänning. Vill du få mer tid över för att kunna titta på fler filmer? Härligt! Du är långt ifrån ensam, men i en stressig vardag är det inte alltid film och tv-tittande kan prioriteras. Vi har dock tagit fram några riktigt bra knep som gör att du kan titta på fler filmer än du gör idag.

Bästa tipsen för filmälskaren

1. Streamingtjänster i mobil och surfplatta

Genom att ha tillgång till filmer och serier i din mobil eller surfplatta kan du titta på film mycket oftare. Du behöver inte vänta tills du kommer hem från arbetet eller skolan, utan kan titta på film under tiden du åker buss/tåg eller på lunchrasten. Majoriteten av alla streamingtjänster finns idag tillgängliga på app, för att göra upplevelsen bättre.

2. Se över ditt elavtal

Nu undrar du säkert varför du ska se över ditt elavtal för att kunna kolla på mer film, men sanningen är att Tv-tittande och filmer faktiskt drar en hel del ström. Har du tittat väldigt mycket på tv kommer kostnaden naturligtvis att bli högre, något som får många att stänga av tv:n och göra andra saker istället. Genom att byta till ett bättre och billigare elavtal har du inte bara möjlighet att spara in pengar, utan du kan också titta på fler filmer med gott samvete.

3. Starta ett film-maraton

Om du har påbörjat ett filmmaraton är det lättare att fortsätta det och det gör att du automatisk kommer att avsätta mer tid för film. Har du barn kan du även utse en dag i vecka som ni har filmtittande tillsammans och där alla får vara med och välja. Det kan låta komiskt, men genom att avsätta tid för filmer är det faktiskt lättare att också ta sig tiden att slå sig ner i soffan med popcorn och mys.

4. Hyr eller låna filmer du inte sett

En anledning till att man tagit en paus i filmtittandet kan vara att man helt enkelt känner att man sett allt som redan finns, men så är det sällan. Har du tagit dig igenom alla streamingtjänsters filmer är det inte lika kul att titta längre, men varför inte testa på att hyra film eller låna av vänner och bekanta? Just möjligheten att hyra gör att du kan titta på en rad olika filmer, många som gått på bio för inte allt för länge sen.