Romantiska komedier från 1990-talet

Romantiska komedier har länge varit en av favoritgenren för många personer. Det kan skapats ett stort antal under åren som tagit sig upp på listan över de populäraste filmerna. Här kommer några av dessa filmer som är ett måste.

Pretty Woman

Pretty Woman är en romantisk komedi som hade premiär 1990. I huvudrollerna får du möta Richard Gere och Julia Roberts. Filmen handlar om den framgångsrike affärsmannen Edward Lewis som reser till Los Angeles för att ordna några affärer. Väl där åker han vilse och plockar upp en prostituerad, Vivian, och ber henne visa vägen. Därefter ber han henne att stanna med honom en natt vilket leder till att han anlitar henne till att vara hans dejt under resten av tiden som han är i staden. Det leder sedan till starkare känslor.

Notting Hill

Denna romantiska komedi har också Julia Roberts i huvudrollen, den här gången tillsammans med Hugh Grant. Filmen hade premiär år 1999 och handlar om Anna Scott, en filmstjärna, och William Thatcher, ägare av en resebokhandel. De träffas av en slump och börjar en resa med känslor trots att de kommer från två helt annorlunda världar.