Romantiska komedier från 2000-talet

Även 2000-talet har ett antal fantastiska romantiska komedier som du bara måste se ifall det är genren du tycker bäst om.

Bridget Jones dagbok

Bridget Jones dagbok är en romantisk komedi som hade premiär 2001. Filmen är baserad på boken med samma namn som skrevs av Helen Fielding och kom ut år 1996. Filmen handlar om en kvinna i trettioårsåldern som är orolig för att hon aldrig kommer att hitta kärleken. Hon inleder en affär med Daniel, hennes chef, samtidigt som hennes föräldrar introducerar henne för advokaten Mark. Bridget tycker inte om Mark och ger honom inte en riktig chans förrän hon hittar Daniel i sängen tillsammans med en annan kvinna.

Juno

Juno är en amerikansk film från 2007 som handlar om 16-åriga Juno, som spelas av Ellen Page. Juno blir gravid efter att ha förlorat oskulden med sin bästa vän Paulie, som spelas av Michael Cera. Hon bestämmer sig för att adoptera bort barnet till ett perfekt par, vilket inte är det lättaste att hitta. Det är en film som är lätt att följa, den har ingen komplicerad handling och bjuder på flera komiska stunder.