Så gör du för att se film

Att kolla på film är ett bra sätt att få en stunds underhållning. Det kan också vara ett bra sätt att umgås på och du får fokusera på något annat i drygt en och en halv timme. Idag finns det många sätt att se på film. Därför får du i det här inlägget en kort genomgång på hur du gör för att se på film.

Streamingtjänster

Tack vare de olika streamingtjänsterna som finns har vi numera möjlighet att se på film när och hur vi vill. Det finns ett flertal streamingtjänster att välja bland och det alla har gemensamt är att du betalar en viss summa i månaden för att få tillgång till deras utbud som bland annat består av filmer. Några exempel på streamingtjänster är Netflix, HBO, HBO max, Disney+, C more, amazon prime och viaplay. Du kan också se på film gratis på SVT play som har ett litet utbud på filmer. Streamingtjänster går att använda på flera enheter, till exempel datorn, surfplattan eller mobilen. Om du har en smart tv kan du använda valfri streamingtjänst och se på film på Tv:n.

Köpa eller hyra

Du kan också köpa eller hyra film för att se filmen på en valfri enhet. Du kan gå till en videobutik för att hyra film på DVD eller blu-ray och det går även att köpa film i det formatet. Men det vanligaste är att man köper eller hyr filmer och ser dem digitalt. Det kan du göra via viaplay, Youtube, SF anytime, Google play och Itunes. Om du köper en film har du fri tillgång till den. Men om du hyr en film lånar du den under en begränsad tid.

Gå på bio

Slutligen kan du också se på film genom att se film på bio. Det finns biografer på de flesta orterna och de har ett bra utbud på de senaste filmerna.