Skrämmande rysare från 2000-talet

Det är inte bara på de senaste åren som det har kommit ut flera spännande skräckfilmer. På 2000-talet kom det ut ett flertal som setts av miljontals människor. Några av de bästa skräckfilmerna från 2000-talet kommer här.

Instängd

Denna brittiska skräckfilm kom ut år 2005 och handlar om ett gäng tjejer som älskar äventyr. Filmen handlar främst om Sarah som förlorade sin dotter och man i en bilolycka. Drygt ett år efter olyckan börjar hon komma tillbaka till det normala livet. Tillsammans med sina väninnor samlas de för att resa på ett äventyr. De har bestämt sig för att utforska ett grottsystem i USA. Allting går fel när grottan rasar samman och de går vilse. Men det är mer än bara mörkret som hotar dem. I grottan gömmer det sig nämligen något, något som är ute efter vännerna.

Shutter

Trots att en stor del av alla skräckfilmer de flesta ser är antingen amerikanska eller brittiska finns det ett antal rysare från andra delar av världen som verkligen är värda att se. En av dessa är Shutter, en thailändsk skräckfilm från 2004. Filmen handlar om Jane och Tun. De är ett par som varit ute och festat med sina vänner när de råkar köra på en kvinna på vägen. De smiter från scenen och därefter börjar Tun, som jobbar som fotograf, se mystiska figurer på sina bilder.

The Last House of the Left

Den här amerikanska skräckfilm kom ut 2009. Det är dock en nyinspelning av filmen med samma namn från 1972. Filmen handlar om familjen Collingwood som består av mamman Emma, pappan John och dottern Mari. De åker på semester till stugan och en dag bestämmer sig Mari för att åka och besöka sin vän Paige. De två tjejerna träffar sedan en kille som passerar staden och de åker alla till hans motellrum. Därefter kommer killens resterande gäng tillbaka och tjejerna inser att de är i knipa. Gänget tar med sig tjejerna och bestämmer sig för att åka från staden. Mari lurar dem till att ta vägen till sina föräldrars stuga. När Mari försöker smita från bilen blir de två tjejerna anfallna av gänget.

The Last House of the Left är en film som handlar om två vanliga personer (föräldrarna) och alla vägar de är villiga att gå för hämnd.