Vikten av HR i filmproduktioner

Att producera en film är för många ett drömjobb som låter kreativiteten flöda. Det är ett av de få jobb där ingen dikterar hur arbetet ska utföras exakt och där inga regler sätter käppar i hjulen. För personer med en artistisk ådra och entreprenörsanda är filmproduktion ett idealiskt arbete med tanke på all frihet det ger. För en filmproducent är varje arbetsdag unik med nya utmaningar. Denna frihet innebär möjligheten att skapa och förändra ett eget schema beroende på vilken film som produceras.

Som du säkert märker är arbetet som filmproducent mycket givande och det råder ingen brist på fördelar. Fördelarna beror delvis på vad som söker dig till filmbranschen. Är det för att bli känd och tjäna mycket pengar eller för att dagligen vara kreativ? Oavsett anledning är de flesta filmexperter överens om att en karriär inom filmproduktion ger många belöningar som är svåra att uppnå inom andra branscher. Några fördelar med egen filmproduktion är följande:

 • Låter dig uttrycka din kreativitet varje dag och påverka filmprocessen med din kreativa känsla.
 • Möjlighet att använda en rad olika konstformer samtidigt, allt från kostymdesign till ljuddesign.
 • Omväxlande arbete med varierande miljöer och nya människor.
 • Stor potential för succé och framgång.
 • Möjlighet att lära känna likasinnade människor med en gemensam vision.

Filmproduktion och MeToo

Den senaste tiden har vikten av HR (Human Relations) i filmproduktioner uppmärksammats extra. Inte minst på grund av MeToo-rörelsen som fick global spridning i sociala medier med avslöjanden om sexuella trakasserier. En HR-chef säkerställer att det råder goda anställningsförhållanden och skyddar anställda från alla former av kränkningar och trakasserier. Genom att hyra en professionell interim HR-chef från Brightmill visar du att du tar denna typ av problem på allvar. Att hyra en HR-chef gör också att du förebygger potentiella problem i filmproduktionen och att alla trivs bra. En trivsam arbetsmiljö bidrar till att göra de anställda produktiva och välmående. Fortsätt läsa vidare för att se närmare på fördelarna med att investera i HR. En professionell HR-chef kommer alltid ta alla trakasserier på högsta allvar redan från början.

Fördelar med HR

Några fördelar med att investera i HR och hyra en HR-chef är följande:

 • Träna de anställda till att känna igen, rapportera och hantera trakasserier.
 • Utforma en policy som tydligt förmedlar att kränkningar, trakasserier och våld inte tolereras, och att alla anmälningar kommer att undersökas noga.
 • Höja medvetenheten så att alla känner sig tryggare och säkrare.
 • Säkerställa att alla underleverantörer är medvetna om vilken policy för kränkningar och trakasserier som gäller.
 • Gör det möjligt att förhindra skandaler och negativa rykten.
 • Tar klagomål på allvar och skyddar de anställda.

Även om din filmproduktion aldrig har haft några klagomål på trakasserier är det fortfarande en bra idé att investera i HR. Med tanke på alla anklagelser om trakasserier i filmbranschen kommer det alltid kännas tryggt för de anställda att det finns någon att vända sig till om något händer.