Film – det perfekta sättet att umgås

Börjar det bli dags för en helkväll med vännerna igen eller drar det ihop sig till barnkalas eller fest? Oavsett om filmen går på i bakgrunden eller om den är tillställningens mittpunkt och stjärna så är det få saker som bidrar till en sådan bra stämning som en härlig film!

Har du och vännerna planerat att ses för en grym helkväll fylld av film och spel? Där pizza och burgare står på menyn tillsammans med någon god dryck, popcornen är poppade och spelen är utvalda. Kanske har ni rent av setts tidigt för att rodda ihop smårätter att mumsa på framför skärmarna? Släng er ner i varsin bekväm gamingstol och låt det roliga börja. När ljudnivån efter några timmar är i taket och ni alla är på världens bästa humör kan ni med fördel runda av kvällen med att dra igång en riktigt bra film för att få ner pulsen lite igen. Här passar allt från härliga klassiker som gör er nostalgiska till de otäckaste skräckisarna för att hålla alla på tårna. Kanske skulle rent av istället en av alla filmer som är baserade på tv-spel knyta ihop säcken för kvällen allra bäst?

Är du av uppfattningen att film snarare delar än knyter samman och att det är svårt att få ett socialt utbyte av sin filmdejt om man sitter tysta tillsammans och ser på film? Tänk igen! Inte bara ger en spännande film en riktigt bra förutsättning för en intressant efterdiskussion – tycker båda att filmen är bra kan man med fördel tillsammans bevaka när uppföljaren släpps. Att tätt hopslingrade krypa upp i soffan framför tv:n eller skärmen under en gosig filt med varsin hand i chipsskålen slår de allra flesta sätt att umgås på. Är ni hellre ute och rör er på stan kan det istället vara en god idé att avsluta kvällen på biografen med en film ni båda längtat efter ska släppas. Är ni sci-fi-intresserade och vill gå steget längre? Många biopremiärer lockar riktiga filmfantaster att klä ut sig till filmens karaktärer för en känsla av gemenskap och en fin sammanhållning i biokön i väntan på de riktigt stora biljettsläppen.

Film har ett svårslaget sätt att underhålla och föra folk samman. På fester där det rör sig många vuxna kan det vara en bra tanke att göra i ordning en liten hörna för de yngsta gästerna. Släng ut några filtar och ett gäng fluffiga kuddar på golvet, ställ fram några påsar med popcorn och se till att mysbelysningen är i sin ordning. Tips på bra filmer att visa för barn kan vara allt från animerade barnfilmer till klassiker av Astrid Lindgren. Många streamingtjänster erbjuder idag ett stort utbud av både svenskproducerade filmer som utlandsproducerade. På det efterlängtade bröllopet kan det istället vara roligt och kreativt att hänga upp en filmduk och låta en hemmagjord film över brudparets gemensamma väg fram till den stora dagen rulla i bakgrunden.