Titta på film i mobilen

Att titta på film är en väldigt populär hobby. Filmtittande har varit möjligt under en rätt lång tid, först på bio och sedan VHS, DVD och blu-ray. Men idag är det möjligt att titta på film oavsett var du befinner dig, så länge du har tillgång till internet och en dator eller mobiltelefon. Det finns nämligen flera streamingtjänster som går att nå via alla dina enheter.

Så länge du har en mobil kan du göra i stort sett allt möjligt, det går att jobba, hålla kontakten med olika människor, läsa nyheter, och självklart titta på film om det är vad du vill göra. Det viktiga är dock att du har en smartphone för att allt detta ska vara möjligt. Det kan även vara bra att köpa ett Iphone 12 Pro skal, om du har en sådan telefon, för att skydda den lite extra.

Så här fungerar det

Det finns flera filmtjänster som är speciellt anpassade för din mobiltelefon. Dessa gör det möjligt för dig att titta på en rad med olika filmer var du än är. Det finns både animerade filmer, spännande rysare samt en rad med serier. Både välkända serier som Vänner och nyare serier. Vissa streamingtjänster har till och med originalfilmer och serier.

När du ska välja tjänst finns det både betaltjänster och gratistjänster. De flesta nöjer sig oftast med de som är gratis, till exempel Youtube. Men för att få tillgång till filmer får du räkna med att det kostar lite. Det går att både hyra och köpa filmer på Youtube. För att få tillgång till ett stort bibliotek med filmer och serier kan det dock vara värt att investera i en annan tjänst. En av de största och mest populära är Netflix. Där finns det ett enormt utbud med filmer och serier. Tjänsten är även en av de som har ett flertal original som du inte kan hitta någon annanstans.

Svårt att välja streamingtjänst?

Skulle du ha svårt att välja vilken tjänst du vill använda finns det några tips på hur du kan gå till väga. Börja med att tänka efter på vilken typ av filmer eller serier du vill se. Ta sedan en titt på de olika tjänsternas utbud. Därefter kan du fundera på hur mycket du är okej med att betala för tjänsten. De flesta tjänster har en typ av prenumeration, du betalar alltså en viss summa varje månad och kan sedan använda den hur mycket eller hur lite du vill. Dubbelkolla dessutom ifall tjänsten fungerar på mobilen.